misafire çabuk hazırlık 2 : milföy börekleri

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Geçen bahsetmiştim ya hemen neler yapalım derken kekin yanına bir de börek yapalım dedik ama yufka yok bir şey yok evde...Ben buzdolabını karıştırırken dolapta unutulmuş milföyleri gördüm, bir peynirli bir sucuklu milföy yapalım dedik..Hem çok kolay oldu, hem de çookk lezzetli...

Malzemeler :
10 yaprak milföy
Sucuk
Peynir + maydanoz
yumurta

Önce sunu belirteyim 10 yapraktan 20 adet börek çıkıyor.Ben 10 tanesini sucuklu 10 tanesini peynirli yaptım...Sucukları ( bizim sucuklar kangal seklinde değil, salam şeklindeydi ) 5 uzun parçaya böldüm ve her birini birer yaprak milföye sardım, sonra hepsini ortadan ikiye kestim...Peynirleri de aynı şekilde yaptım, tabiki onların kenarlarını biraz kapatmak gerekiyor, peynir pişerken akmasın diye.. Böylece 5 yapraktan 10 adet sucuklu, ve 5 yapraktan 10 adet peynirli böreğim oldu..Üzerlerine yumurta sarısı sürdüm ve önceden ısıttığım fırında 190'Cde 30-35 dakika pişirdim...

misafire çabuk hazırlık 1 : yabanmersinli kek

25 Mayıs 2010 Salı

Dün akşam annemle otururken annemin kuzeni aradı, babası gelmiş yani annemin dayısı bize gelmek istiyorlarmış, tamam dedik... Ne yapalım da hem çabuk olsun hem de lezzetli olsun diye düşünürken bir anda elime kavanozdaki yabanmersinleri geldi ve çabucak bir yaban mersinli kek yapmaya karar verdik...

Malzemeleri :

3 yumurta
3 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
alabildiği kadar un
Kabartma tozu
1 su bardağı yabanmersini

Önce derin bir kapta 3 yumurtayı ve 3 kahve fincanı toz şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpıyoruz, ardından 1 fincan yoğurdu ve 1 fincan sıvı yağı da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz..Ardından unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.Ben unu karışıma ekledikten sonra mikseri bırakıp elimle çırpmaya başladım..Sonra biraz ıslatıp unladığımız yabanmersinlerini de karışıma ekleyip önceden ısıttığımız fırında 190'Cde 35-40 dakika pişiriyoruz ve soğuyunca afiyetle yemeğe hazır :))

Çin salatası ( pirinç salatası )

19 Mayıs 2010 Çarşamba

Hani genelde kızlar kendilerini kayınvalideleriyle kıyaslar ya (!), çünkü sevgilileri ya da eşleri annelerinin ne kadar güzel yemek yaptığından bahseder durur.Biz de durum öyle değil, annesinden güzel yaptığım kesin ama bir okulun aşçılarını geçemedim :(

Geçen gün otururken okuldaki aşçıların ne kadar güzel yemek yaptığından hatta bir pirinç salatası yaptığından bahsetti ben de hırslandım ve hemen bilgisayarın başına geçip tarif aradım:) Ve çok beğendiği bir salata yaptım sonunda :)

Malzemeler :

1 su bardağı pirinç
1 kutu/kavanoz konserve garnitür
Közlenmiş kırmızı biber ( konserve )
Dereotu
Zeytinyağı, limon, tuz

Pirinci bir güzel haşladım önce, sonra makarna yapar gibi süzdüm ve sudan geçirdim böylece unsu kısmını atmış ve tane tane pirinçler elde etmiş oldum.Sonra konserve garnitürü süzdüm ve çok az bir sıvı yağda hafifçe kavurdum.Kırmızı biberleri ince ince doğradım; dereotlarını da doğradım...Doğradığım ve hazırladığım bütün malzemeleri karıştırdım ve zeytinyağlı limonlu sosa tuz da ekleyip malzemelerin üstüne döktüm.Harmanladım, afiyetle yedik :)

Kararlıyım okuldaki aşçıları geçmem lazım  :))))

yeşillik salatası

10 Mayıs 2010 Pazartesi

Tamam kabul ediyorum bunu yapmakta ne var diyebilirsinizz ama benimki sadece yeşilliklerden oluşan bir yeşillik salatası değil kii... içinde neler var neler...

Malzemeler :

Roka
Radika
Maydanoz
Dereotu
Turp
Konserve mısır
Konserve kırmızı biber
Zeytinyağı, nar ekşisi, sarımsak, tuz

Önce yeşilliklerimizi biraz iri doğrayıp hatta mümkünse elde parçalayıp tabağımıza alıyoruz. Üstüne ince ince doğradığımız turplarımızı ve kırmızı birberimizi koyuyoruz.Mısırlarımızı da serpiyoruz, süsleme işlemi tamam :)

Hazırladığımız zeytinyağı, nar ekşisi, limon, tuz ve sarımsaktan oluşan sosumuzu da ilave ettik mi yemeğe hazır hale geliyor :)

Afiyet olsun

karnıbahar salatası

9 Mayıs 2010 Pazar

Eh piknik için sadece salataları üstüne alınca insan yaz yaz bitiremiyor :) Pazara gidince tezgahta o kadar güzel gözüktü ki gözüme karnıbahar aldım ama daha sonra baktım yemek için çok küçük ne yapayım dedim.Aklıma salatasını yapmak ve pikniğe götürmek geldi...

Yapması o kadar kolay oldu ki, ayrıca gerçekten ben o kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim... Çok hafif ve lezzetli oldu, hatta ne yalan söyleyeyim ilk o bitti sofrada..

Malzemeler :

Küçük boy karnıbahar
Yoğurt
Sarımsak
tuz

Karnıbaharı ezilecek hale gelinceye kadar haşladım, bildiğiniz ele alınca dağılacak şekildeydi...Daha sonra yaptığım sarımsaklı yoğurda ezerek karıştırdım...Yoğurda tuz eklemeyi de ihmal etmeyin... Üstünü nane, sumak ve cevizle süsledim.. Hem şık hem de lezzetli oldu

Gavurdağı salatası

7 Mayıs 2010 Cuma

Piknik için hazırladığım salataları yazıyorum ya sırayla bugün de gavurdağı salatasını yazayım dedim :) Restoranlarda benim yemekten en çok keyif aldığım salatalardan biridir, gavurdağı ... İnceledim inceledim yapmak için o güne kadar yapamamıştım fırsat mı olmadı üşendim mi bilmiyorum ama kısmet pikniğe imiş...

Baştan uyarayım da kişi sayısına göre malzeme miktarı miktarı değişir, ben 4 kişi olduğumuzu ve yanında başka salatalar da olduğunu hesaba katarak miktarda yaptım.. neler mi koydum içine

malzemeler :

2 domates
2 biber
1 büyük ya da 2 küçük salatalık
1 soğan
1/2 demet maydanoz
Kıyılmış ceviz
Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisi
Sarımsak ( isteğe bağlı )
kuru nane (isteğe bağlı )
Kornişon salatalık turşusu (isteğe bağlı )

Doğradığımız soğanları biraz tuzla ovarak bekletiyoruz. Daha sonra domatesler, salatalıkları, biberleri, koyduysak eğer kornişon turşumuzu ve maydanozumuzu ince ince doğrayıp soğanlara ekliyoruz.. Üstüne orta incelikte çektiğimiz cevizleri serpiyoruz.. Yağını, tuzunu, nar ekşisini, kuru nanesini, istersek rendeledğimiz sarımsağımızı ve limon suyunu ekleyip afiyetle yiyoruz.


Bu gördüğünüz salata saklama kabında olduğu için pek de bir muhteşem görüntüye sahip değil ama idare edin artık :)

Tadı çok güzel :)

bir pazar pikniğinin salatalar geçidi :))

6 Mayıs 2010 Perşembe

Geçen pazar yani 2 mayısta, sevgilim KPDSye girecekti ve sınav çıkışı büyük ihtimalle yorgun ve gergin olacağını düşünerek ona bir değişiklik olsun dedik ve piknik yapmaya kadar verdik. Sevgilim ve ben,onun ev arkadaşı ve ev arkadaşının kız arkadaşı sınav çıkışı bir araya gelecektik ve gidecektik Mogan parkına...

Tabi sabah sevgilim sınav salonunda terlerken ben de mutfakta terlemekteydim, beni de büyük bir maraton bekliyordu...Onu sınava bırakıp hemen yakınlardaki pazara uğradım, orda sürekli alışveriş yaptığımız bir abimiz var her zamanki gibi güler yüzüyle karşıladı beni...Ne varsa koyduk torbaya yeşillikler, domates, biber, salatalık, patlıcan, karnıbahar... Aklımdan bir sürü şey geçti neler yapsam diye, torbaları eve taşırken netleştirmiştim bir çoğunu...

Izgara için tavuğumuz ve köftemiz vardı, onun yanına sadece salata yapmak kalıyordu ki bu da bence en eğlenceli yanıydı işin...neler mi yaptım ?

Gavurdağı salatası
Karnıbahar salatası
Yeşillik salatası
Acukalı çıtırlar

hepsinin tarifini teker teker vereceğim :)) Öyle bir günde hepsini verip bitirmek yok :)) bugün acukalı çıtırlardan bahsedeyim :)) çok kolay inanılmaz kolay ve çok lezzetli :))

2 yufka (4 kişi için)
Acuka

yufkayı tezgaha güzelce serin sonra yarısına acukaları sürün ya da parça parça koyun.Bu işlemi yaptıktan sonra yufkanın geri kalanını üstüne kapatın ve bir kesici alet yardımıyla parçalara ayırın, aslında bardak ağzı bile olabilir..Sonra parçaları yağlı kağıt döşediğiniz tepsiye dizin ve 170'Cde yufkalar pembeleşinceye kadar tutun, çıtır yemelikleriniz hazır :)

muffinlerim muffinlerim yaban mersinli muffinlerim



Geçen dedemler bizdeydi ve çay yanında birşeyler yemeği çok severler, özellikle anneannem kendisine biz pamuk deriz...Evde daha önce aldığım yaban mersinleri duruyordu ben de dedim bari hemen size bir muffin ya da cupcake yapayım da çayın yanında çok güzel gider..Oturdum bilgisayarın başına bir sürü tarif inceledim sonra aklıma bir tanesi yattı ve yapmaya koyuldum..

Malzemeler :

1+1/4 su bardağı un
1/2 su bardağı toz şeker
2 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı tuz
2 yumurta
4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin (eritilmiş )
3/4 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı toz vanilya
Limon kabuğu rendesi
1 su bardağı yaban mersini

Önce fırını 200'Cye getiriyoruz ve 12 tane muffin kabımızı yağlayıp hazır hale getiriyoruz
Un, şeker, kabartma tozu, vanilya ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz
Başka bir kapta yumurtaları çırpıyoruz ve buna erimiş yağı, sütü ve limon rendesini karıştırıyoruz..
Ardından elde ettiğimiz bu karışımı unlu kasemizin ortasına döküp çatalla un sıvı malzemeyle karışana kadar karıştırıyoruz, pürüzsüz olmasına gerek yok.
Daha sonra bu karışıma 1 su bardağı yaban mersinini de ekliyoruz ve biraz daha karıştırdıktan sonra önceden hazırladığımız kaplarımıza koyup fırına veriyoruz ve üstü kızarana kadar yaklaşık 20 25 dakika pişiriyoruz ve soğuduktan sonra servise hazırr :))



Parmaklarımızı yesek :)) Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino