Giresun durakları 3 : Ayvasıl liman

6 Ağustos 2010 Cuma



Burası Giresun'un sahil kenarında ailecek oturulabilecek tek lokantası...Gerçi haksızlık etmeyeyim bir de Eşkina diye bir lokantası var ama alkollü olduğu için sanırım aileler tarafından Ayvasıl kadar rağbet görmüyor...

Ayvasıl aslında yöreselleri çok güzel yapan bir yer; kiraz tuzlaması, fasulye diblesi, bezelye kızartması, mantar kavurması, karalahana sarması, pancar diblesi, taflan kavurması gibi çok değişik yöreselleri var oranın..Bir dahaki gittiğimde sırf sizlerle paylaşmak için isteyeceğim onlardan :)))

Bu seferkinde misafirlerimiz yöresel istemediler.Hemen mevsim balığı olan mezgit geldi sofraya...



Pardon önce salata :) Öbürünü çekmedim bildiğimiz çoban salata, bunu da çektim neden diye soracaksınız renkleri çok hoşuma gitti :)) canlı canlı ama, Allah ne kadar da güzel yaratmış...



Şu mezgitin güzelliğine bir bakın, taze taze o kadar da güzel kızartılmış ki...Nedense evde bu kadar güzel kızartamıyor muyuz anlayamıyorum...Gerçi kokusuyla uğraşmak filan derken evde balık yemek resmen eziyet oluyor...Ayhh bir de benim babam fazla titiz olduğu için bir dönem ( yeni evlendiklerinde annemler ) perdeler bile yıkanırmış balık pişince :) o yüzden annem evde balık pişirmeyi bırakmış :))

Neyse gelelim balığa, ha bir de çok ilginç...Elle yememize rağmen hiç koku bırakmadı ellerimizde, taptazeydi...Allah'ım ne kadar da lezzetliydii...Ben benimkine hemen daldığım fotoğraf çekmek sonradan aklıma geldiği için arkadaşımaa 'dduuuuuuuuuurr başlama fotoğraf çekicem ' diye bağırmamla kızın sıçraması bir oldu zaten :)) Allah seni emi diyor bana :))

Bombayı en sona sakladım ama bakın bir şuna :


Ama nasıl ama nasılllll...İtiraf edin canınız çekti değil mi :)) tanıştırayım kendileri ev baklavası olur ve afiyetle yemek içindir :))

Bundan sonra bir Giresun durağım daha kaldı :(( aslına bu seri baya bir hoşuma gitmişti, gerçi bir daha gitmek ne zaman kısmet olur bilemem ama :)) Gideceğim zaman benimle gelmek isteyeniniz olursa hepinizi misafir ederim, haberiniz olsun :)))

Herkese hayırlı cumalar...

4 yorum:

Oburcan dedi ki...

Benim bölgemde böyle yerlere gitmek haa!!! En kısa zamanda ben de gidiyorum ve yazıyorum,o tarafı çok özledim.Afiyet olsun :)

mndlna dedi ki...

İnşallah bir dahakine ben orada olduğum zamana denk gelir, misafir ederim sizi :)

Unknown dedi ki...

Bende evde balık kızartmam. Kızartısamda aynı babanız gibi asla kokusuna dayamam. Perdeler, muftak örtüleri hepsi yıkanır. O yüzden dışarıda yeriz eşimle :))

Oburcan dedi ki...

İnşallah :)

Yorum Gönder

Parmaklarımızı yesek :)) Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino