Peynirli krep

12 Temmuz 2010 Pazartesi

Hem kahvaltılar için hem de misafirler için içini çeşitli şekilde doldurabileceğimiz bir şey krep, hamurunu yapmak kolay belki ama en zoru onu ince dökebilmek tavaya..

Ben geçen gelen misafirler için yaptım peynirli krep.. Ben kolaylık yapıp hazır krep hamurlarından alarak yaptım ama size tarifini de vereceğim.Bir paket hamurdan 8 adet çıkıyordu

Krep için :

2 su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yumurta
1/2 çay kaşığı tuz

İçi için :


2  adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
beyaz peynir
maydanoz

Krep malzemelerinin hepsini ( tuz hariç ) derin bir kapta çırpma teli ile karıştırıp akışkan bir karışım elde ediyoruz, sonradan da tuzu ilave ediyoruz.Daha sonra yaklaşık 20 cmlik bir tavayı ısıtıp çok az sıvı yağı kızdırıyoruz.Karışımdan bir kepçe tavaya döküp tavayı sallayarak karışımın dağılmasını ve incelmesini sağlıyoruz.1 dakika kadar pişirdikten sonra ters çevirip bir süre daha pişiriyoruz.Bütün krepleri bu şekilde hazırlıyoruz

İç malzemelerin hepsini rondodan geçirip tuzuna bakıyoruz.Daha sonra hazırladığımız içi kreplere koyup rulo şeklinde sarıyoruz..

Afiyet olsun

Not: yakın çekim krep fotolarımı kaybettiğim için ancak bu fotoğrafı koyabiliyorum :(




5 yorum:

Maya dedi ki...

benim krepler hep ters dönerken yamuluyorlar :(((

mndlna dedi ki...

Alışana kadar ben de yamulan kreplerle uğraşmıştım.Daha sonra 2 spatula eşliğinde çevirmelerim devam etti :) Altını güzelce pişirir ve biraz hızlı yaparsan yamulmayacaklardır.

Gelibolu17 dedi ki...

hayırlı cumalar canım selamlar

CAFE PEPELA / Tavuk Suyuna Çorba Tadında dedi ki...

Merhabalar.
Çok hoş bir kare,ellerinize sağlık gülüm :)
Muhabbet ve bereket ile..

mndlna dedi ki...

Teşekkür ediyorum PEPELA :))

Yorum Gönder

Parmaklarımızı yesek :)) Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino