Yaprak sarması

1 Temmuz 2010 Perşembe


Ne kadar da severiz öyle değil mi, hem zeytinyağlısını hem de etlisini...Oturur saatlerce sararız ama 10 dakika bile olmadan biter, evdekiler tencerenin dibine acaba kalmış mıdır diye büyük bir iştahla bakarlar... Her yerde farklı yapılır : baklalısı, mercimeklisi de olur, kuş üzümlüsü, fıstıklısı da...Bana sorarsanız ben en çok klasik şeklini severim.Gerçi klasik şekli de değişiklik göstermekte, ben salçalısını severim :)) Benim ve annemin anneannemden öğrendiğimiz iç hazırlama şeklidir aşağıda vereceğim...

Malzemeler :

Pirinç
Soğan
Sarımsak ( 1 diş yeter )
Salça
Domates ya da domates suyu ( biz kendimiz hazırlarız )
Maydanoz
Dereotu
Nane ( yaş ya da kuru )
Tuz, karabiber biraz da pul biber ya da isot

Zeytinyağında ufak doğradığımız soğanları sarımsağı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Ardından salçayı, salçanın kavrulmasına yakın domates suyundan da 2 yemek kaşığı kadar ekliyoruz..Onlar kavrulup salça tamamen rengini yağa verince sudan geçirip hazırladığımız pirinçleri de tencereye ekliyoruz biraz kavuruyoruz.Ardından tencereye Örneğin 1 su bardağı pirinç koymuşsak 1/2 su bardağı su ilave ediyoruz..Daha sonra ,vakit geçirmeden, ince ince kıydığımız yeşillikleri ve baharatları da tencereye ilave edip kapağı kapatıyoruz. O suyunu çekince sarılmaya hazır demektir :)

Sardıktan sonra tencerenin dibine bir yaprak sermeyi ve üstüne de tabak kapatmayı unutmayın :)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Şahane görünüyor.

mndlna dedi ki...

Teşekkür ederim :)

Yorum Gönder

Parmaklarımızı yesek :)) Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino