Zeytinyağlı barbunya

9 Haziran 2010 Çarşamba

Bu tarif de o koskocaman misafir sofrasından :))

Pazarda artık tazeleri çıkmaya başladı barbunyaların ,pazar günü bizim evin yakınlarında pazar kuruluyor.O kadar güzel ki her gittiğimde muhakkak fotoğraf makinemi almalıyım diyorum unutuyorum:(

Misafir gelmeden önceki haftasonu pazardan taze barbunya almıştık, sağ olsun Nur ablacığım onları bir güzel hazırlamış ve buzluğa atmış ki misafir geldiğinde bir de onun telaşına düşmeyelim.

Malzemeler :

Barbunya
2 orta Patates
Kırmızı ve yeşil biber
Soğan, sarımsak
Salça
Zeytinyağı

Aslında yapımı çok kolay, klasik zeytinyağlı tarifi işte :) Önce soğanı ve sarımsağı küçük doğrayıp zaytinyağında bir güzel kavuruyoruz.Soğanımız pembeleşmeye yakın yine ufak ufak doğradığımız kırmızı ve yeşil biberimizi de atıyoruz içine biraz da birlikte kavruluyorlar.Ardından salçayı da ekliyoruz.Onlar kavruladursun küp küp doğradığımız patatesleri de içine atıyoruz.Bir 5 dakika onlar birlikte pişiyorlar ve ardından barbunyaları ekliyoruz.. 5-7 tenceredekilerle bütünleşen barbunyalarımıza çok az miktarda su ekliyoruz.


Biz pek sulu zeytinyağlı sevmeyiz. Ben annemden öğrendiğim o da annesinden öğrendiği yaptığı için farklılıklar olması normal tabi :)

Hepsi bitince tabağa aldığımız ve soğuttuğumuz barbunyamızı maydanozla süsleyip servise sunuyoruz :))

0 yorum:

Yorum Gönder

Parmaklarımızı yesek :)) Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino